Wie we zijn

AI in Bedrijf is een start-up die in 2021 is opgericht door Gerard Groenewegen. Sinds juli 2021 zijn we reeds bezig met het organiseren van AI-awareness sessies voor bedrijven. In de zomer van 2024 zullen de eerst AI-compliance workshops worden georganiseerd,
Er zijn een beperkt aantal specialisten in vaste dienst en daarnaast wordt gebruik gemaakt van een netwerk van partner bedrijven en specialisten zodat er een kernteam van brede AI specialisten beschikbaar is.

Gerard Groenewegen Founder en CEO

Gerard is een ervaren manager, consultant en ondernemer. Na een carrière in het bedrijfsleven die in 1988 begon, is hij in 1999 voor zichzelf begonnen.
Gerard combineert een Computer Sciences achtergrond met business strategie kennis (MBA 2004) en bedrijfskundige innovatie en managementkennis (MSc 2011).
In 1989-1990 werkte hij al aan de eerste expertsystemen en in 2021 heeft hij zijn AI kennis opgefrist met de populaire Machine Learning course van Stanford University van Andrew Ng. In 2023 heeft hij cursussen gevolgd op het gebied van Promptengineering en Chatbot-building in Python.
Gerard wil met AI in Bedrijf organisaties helpen de eerste stappen te zetten rond het gebruik van AI om de winstgevendheid te vergroten of de efficiency en effectiviteit te verhogen. Daarnaast wil hij organisaties goed voorbereiden op de komende EU AI Act.